Poseidon of Götaplatsen disappears

Poseidon of Götaplatsen disappears
Poseidon of Götaplatsen disappears

Inspirerad av JR’s konstprojekt ”The pyramid of the Louvre disappears” gjorde jag under min fotoutbildning på Nordiska Folkhögskolan konstverket ”Poseidon of Götaplatsen disappears”.

The Pyramid of Louvre disappears

Till skillnad från originalet som är en äkta anamorfos är ”Poseidon of Götaplatsen disappears” en sammansättning av flera foton.

För att få till Poseidon tog jag ett antal foton från olika avstånd och vinklar som jag sedan monterade ihop i Photoshop. Mitt mål var att konturerna från Poseidon skulle synas direkt mot väggen på Göteborg Konstmuseum. För att efterlikna originalet som är en triangel testade jag olika former runt Poseidon.

Jag bestämde mig för cirkeln, vilken jag tyckte passade bäst till omgivningen. Sen var det mycket pill för att få till det, överallt kring cirkeln och Poseidon vad det detaljarbete för att bitarna skulle passa ihop eftersom fotona var tagna från olika vinklar och avstånd.

”Poseidon of Götaplatsen disappears” var en del av ett projekt som vi gjorde på fotoutbildningen på Nordiska Folkhögskolan där vi skulle härma eller inspireras av ett fotografi eller konstverk. Härmaprojektet avslutades med en dagsutställning på Mimers Hus i Kungälv.

Vernissage på Mimers Hus

 

 

*Foton från ”The pyramid of the Louvre disappears” kommer från anyarena.com

Tillbaka till portfolio